Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Το συλλαλητήριο της οργής

Συλλαλητήριο για την ακρίβεια πραγματοποιούν σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος καταναλωτικές οργανώσεις, συνδικάτα και κοινωνικοί φορείς.

Τέσσερις είναι οι βασικές προτάσεις των συνδικάτων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας:
Το συλλαλητήριο της οργής

Χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Λήψη ουσιαστικών μέτρων κατά των καρτέλ και των μονοπωλίων που λυμαίνονται την αγορά.

Μείωση και πάγωμα τουλάχιστον για δύο χρόνια των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στις υπηρεσίες κοινής ωφελείας.

Εντατικοποίηση ελέγχων, ειδική έκτακτη φορολόγηση των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας καυσίμων, σπάσιμο των μονοπωλίων

Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Στον Κορυδαλλό και ο Πρινιωτάκης...

Μετά τον πρώτο "ανίδεο διοικητή" έρχεται η σειρά των ... "άπληστων χρηματιστών" για το σκάνδαλο των ομολόγων! Γράφει το press-gr
..
Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο τον ομολόγων, ο Γ. Αλογοσκούφης έκανε λόγο για "ανίδεους διοικητές Ταμείων και άπληστους χρηματιστές". Σε αυτούς το απέδιδε.
Τώρα, προφυλακίστηκε ο πρώτος "ανίδεος διοικητής". Ο Ν.Τσουράκης τέως προέδρος του Ταμείου Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων -ΤΑΞΥ- ο οποίος κατηγορείται για κακουργηματική απιστία.
Κατά συνέπεια, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η προφυλάκιση και του πρώτων "άπληστων χρηματιστών" - πολύ περισσότερο αυτών. Ο λόγος για τον Σοφοκλή Πρινιωτάκη και τον γιο του Θόδωρο, ισχυρούς άνδρες της χρηματιστηριακής ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ που είχε χειριστεί το αμαρτωλό ομόλογο - μαμούθ των 280 εκατ. ευρω.
Κι όπως έλεγε πικρόχολα κάποιος, "ο κ. Πρινιωτάκης δεν χρειάζεται να πάει πρώτα στον εφέτη ανακριτή. Μπορεί να πάει κατευθείαν στον Κορυδαλλό"...

Τραγικός επίλογος

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση των δύο μικρών αδερφών στην Ορεστιάδα. Ο 7χρονος Αϊχάν και ο 8χρονος Αμέτ βρέθηκαν νεκροί σε ακατοίκητη πολυκατοικία στο κέντρο της Ορεστιάδας, κοντά στο σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη τους πριν από 15 μέρες. Τα παιδάκια ήταν ημίγυμνα και σε κατάσταση αποσύνθεσης, μέσα στο ασανσέρ που ήταν ακινητοποιημένο μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου. Δίπλα τους υπήρχαν υπολείμματα τροφών.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Πούλησαν τα παιδιά τους

Στους δρόμους της Ορεστιάδας η μανά και ο πατέρας κολλούσαν αφίσες με τις φωτογραφίες των παιδιών, δήθεν για να τα βρουν. Έπεσαν όμως σε αντιφάσεις και κάτω από τις πιέσεις των αστυνομικών παραδέχτηκαν ότι τα αγόρια άλλαξαν χέρια για κάποιες χιλιάδες ευρώ.
Οι φυσικοί γονείς του 8χρονου Aχμετ και του 6χρονου Aιχαν, προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας. Κατηγορούνται ότι πούλησαν τα παιδιά τους. Μάλιστα για να μην τους υποψιαστούν ισχυρίστηκαν στην γειτονιά και τις αρχές ότι τα δυο αγοράκια τους εξαφανίστηκαν.