Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Άρχισαν οι ..Διακηρύξεις!


Υποτίθεται «για την ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος».. Και είναι τόσο «ριζική» αυτή η αλλαγή που μπροστά της η ομιλία του Προέδρου στην γιορτή της Δημοκρατίας φαντάζει ως σάλπισμα για λαϊκή επανάσταση.. Τόσο «ριζική» σας λέω.. Με κάποιους στόχους, για ένα καλύτερο περιβάλλον, ..οδική ασφάλεια (!) και μια «ανταγωνιστική» οικονομία, που θυμίζουν μια κοινωνία εντίμων κυριών καθώς απολαμβάνουν το απογευματινό τους τέιο και με σταθερό κοινό παρονομαστή την πάταξη της διαφθοράς και την επάνοδο της εντιμότητας, η εν λόγω Διακήρυξη ονειρεύεται την Ευρώπη της χριστιανοδημοκρατίας ή στην καλύτερη περίπτωση της σοσιαλδημοκρατίας στην πιο ηθική εκδοχή τους.. Φυσικά εκεί που απουσιάζουν τα οράματα περισσεύει η ηθικολογία..

Βέβαια, εδώ που τα λέμε μεταξύ μας, τα 20 χρόνια του πασοκικού «σοσιαλισμού» ούτε καν στο επίπεδο ζωής της ευρωπαϊκής χριστιανοδημοκρατίας δεν μας έφεραν.. Όντως σε απόλυτα νούμερα η ζωή είναι πολύ καλύτερη ακόμα και στην Ιταλία του Μπερλουσκόνι.. Τουλάχιστον είναι πολύ φθηνότερη από την Ελλάδα και με διπλάσιους μισθούς..

Όταν όμως η ορθολογικότερη διαχείριση του ισχύοντος συστήματος στην βάση της ηθικής και της εντιμότητας παρουσιάζεται πλέον ως το όραμα της ριζικής αλλαγής, τότε διαφαίνεται σε όλη του την έκταση το μέγα κατόρθωμα του πασοκισμού: Παρέλαβε το 1981 μια κοινωνία η οποία κατέτασσε την ηθική και την εντιμότητα της πολιτικής στη σφαίρα του αυτονόητου και ζητούσε την ριζική αλλαγή και παρέδωσε μια κοινωνία που κατατάσσει την ριζική αλλαγή στην σφαίρα του ανέφικτου και αποζητά το αυτονόητο δηλαδή την εντιμότητα και την ηθική..

Άντε λοιπόν να ιδρυθεί και το κόμμα των επιχειρηματιών (λες και η ΝΔ και το Πασόκ είναι κόμματα του ..λαού!) για να κλείσει οριστικώς και αμετακλήτως ο κύκλος της «αλλαγής» που άνοιξε το 81 με την φενάκη του πασοκισμού και απειλεί να γίνει πραγματικότητα στις μέρες μας με τα μπότοξ οράματα της κας Γιάννας και του κου MIG.. Με τις υγείες μας αδέλφια!

ΥΓ. Το γεγονός ότι ορισμένες υπογραφές κάτωθεν της Διακήρυξης που ευαγγελίζεται την ηθική στην πολιτική είναι γνωστά λαμόγια παντός καιρού, το κατατάσσω στην σφαίρα του αυτονόητου..

sofistis

Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Σοκ από δολοφονίες εφήβων

Πανικός έχει προκληθεί στη Μεγάλη Βρετανία από τις 34 δολοφονίες εφήβων από συνομηλίκους τους. Οι μαχαιριές είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος δολοφονίας τους. Όπως του 16χρονου Μπεν Κινσέλα που δολοφονήθηκε με μαχαίρι έξω από μια παμπ του Λονδίνου, ενώ με μαχαιριές δολοφονήθηκε και ο 16ρονος Σάκιλους Τάουνσεντ. Η επίθεση που δέχθηκε ήταν από συμμορία συνομηλίκων του και πέθανε.

Οι δυο τους είναι τα τελευταία θύματα των 18 δολοφονιών που έγιναν με παρόμοιο τρόπο στο Λονδίνο. Έφηβοι σκοτώνουν συνομηλίκους τους με μαχαίρια ή ακόμα χτυπώντας τους με ρόπαλα του μπέιζμπολ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εφήβων οι σκηνές βίας και οι ξυλοδαρμοί είναι καθημερινό φαινόμενο που έγινε γνωστό όταν προέκυψαν θύματα.

Η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε ότι η αντιμετώπιση των εγκλημάτων με μαχαίρια γίνεται πρώτη της προτεραιότητα, αφήνοντας πίσω την τρομοκρατία. Ήδη γίνονται συλλήψεις και ανακρίσεις, ενώ έχουν κατασχεθεί 58 μαχαίρια.