Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Χάσαμε την ενημέρωση.

Ταλαιπωρία! Ουρές ! Αίσχος ! Σε όποιο ιδιωτικό κανάλι και εάν έκανα ζάπινγκ, ή όποια εφημερίδα ξεφύλλιζα την προηγούμενη εβδομάδα συναντούσα την ...άρνηση.

Είμαστε τελικά ένας ιδιότυπος κατευθυνόμενος λαός που όταν μας δίνουν ένα κουτάκι μαύρη μπογιά , έχουμε την μοναδική σε όλο τον κόσμο «ικανότητα», να βάφουμε με αυτό ...όλο το σπίτι μας.

Πάρτε παράδειγμα το κουτάκι με την «μαύρη μπογιά» που μας σέρβιραν τεχνηέντως τα ΜΜΕ όλο το προηγούμενο δεκαήμερο και στην ετικέτα του έγραφε ΑΜΚΑ.

Καταφέραμε ένα θετικό να το μετατρέψουμε σε αρνητικό βάφοντας μαύρη την καθημερινότητα μας.
Σταθήκαμε (ως λαός της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής) στην όποια ταλαιπωρία μας, παραβλέποντας την σημαντικότητα του εγχειρήματος.

Τα δημοσιογραφικά επιτελεία έχοντας διδακτορικό στην παραπληροφόρηση και την ψυχοσύνθεση του Έλληνα , γνωρίζουν ότι όταν περνάμε μια σκοτεινή σήραγγα, δεν φανταζόμαστε ποτέ το αυτονόητο. Ότι στην άλλη άκρη, υπάρχει το φως.

Πέφτουμε στην απελπισία και τα βλέπουμε όλα μαύρα και σκοτεινά. Οι γουρλομάτηδες και οι κεραμιδόγατοι της δημοσιογραφίας γνωρίζοντας πολύ καλά την τέχνη του ...αφορισμού, εστίασαν την ...ενημέρωσή τους στις όποιες ουρές πολιτών έξω από τα ΚΕΠ, αλλά ξέχασαν να μας μιλήσουν για το καθ` αυτό κοινωνικό διακύδευμα του ΑΜΚΑ.

Έστειλαν τα γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να φωνάζουν ...«Ταλαιπωρία! Ουρές ! Αίσχος», αγνοώντας (ηθελημένα) την ουσία, δηλαδή το τι προσφέρει κάτι τέτοιο στην οργάνωση ενός προηγμένου κράτους.

Δεν εστίασαν (ηθελημένα) την προσοχή και την ενημέρωση των πολιτών στο γεγονός ότι ο ΑΜΚΑ προσπαθεί να συγυρίσει ένα αχούρι. Να βάλει ένα τέρμα στο γραφειοκρατικό χάος.

Προτού λοιπόν δεχόμαστε αμάσητη την τροφή που μας ταΐζουν τα παπαγαλάκια, ας σκεφτούμε ορισμένα πράγματα .

Με τον ΑΜΚΑ και τους 13 νέους φορείς κοινωνικής ασφάλισης μπαίνουν οι βάσεις μιας νέας, λειτουργικής δομής του ασφαλιστικού συστήματος, προωθώντας και ισχυροποιώντας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Μπαίνουν τα θεμέλια για σύγχρονες, απλοποιημένες παροχές σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας του πολίτη, όπως:
- Στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δρώντας άμεσα ενάντια στην κατασπατάληση των πόρων των Ταμείων, ώστε να μπορούν να βελτιώνονται οι παροχές.
Τέρμα το πάρτι, τέρμα οι ψεύτικες εξετάσεις, τέρμα οι ψεύτικες αγορές φαρμάκων.

- Στον τομέα της εργασίας και της ασφάλισης του εργαζόμενου, αφού εξασφαλίζονται τα δικαιώματά του, καταπολεμώντας την εισφοροδιαφυγή. Τέρμα και στην γενικευμένη αίσθηση ότι η καταβολή εισφορών είναι πεταμένα λεφτά, οπότε καθένας επιχειρεί να ξεπατώσει το Ταμείο του με όσα τεχνάσματα επινοεί.

- Στον συνταξιοδοτικό τομέα, μειώνοντας αισθητά το χρόνο έκδοσης και απονομής της σύνταξης, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης.
Τέρμα λοιπόν οι χρόνιες ταλαιπωρίες και οι ...διαπραγματεύσεις (το γνωστό γρηγορόσημο ) με τις υπηρεσίες, για να βρουν άκρη.

Εκσυγχρονίζονται οι αρμόδιοι φορείς και βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες, διευκολύνοντας τις συναλλαγές όλων μας.

Την ώρα που τα γράφω αυτά , κάποιο ξεχασμένο (καθώς από εχθές δόθηκε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο) παπαγαλάκι σε κάποιο ιδιωτικό κανάλι συνεχίζει...«Ταλαιπωρία! Ουρές ! Αίσχος !»
Από το politis-gr