Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Νέες βολές από Τατούλη

Νέες βολές εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, αυτή τη φορά για «υποστολή της σημαίας» σχετικά με την προεκλογική της δέσμευση για επανίδρυση και περιορισμό του κράτους.

Η ευκαιρία στον κ. Τατούλη για τη νέα επίθεση δόθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, που ενέκρινε τον διορισμό του νέου προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ). Ο Αρκάς πολιτικός επέκρινε τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης, καθώς, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Οργανισμός έχει ταλαιπωρήσει αρκετούς Έλληνες και εξέφρασε την αντίθεσή του για τα κριτήρια που ακολουθούνται για τις μεταπτυχιακές σπουδές, όπως αυτό της αρχαιότητας απόκτησης του βασικού πτυχίου.

Στο διά ταύτα, βέβαια, ο κ. Τατούλης υπερψήφισε τον διορισμού του νέου προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ, με το αιτιολογικό ότι από τη θέση του θα μπορούσε να διευκολύνει, όπως είπε, στην… κατάργησή του.

Η φασίζουσα μορφή της … “δημιοκρατίας“ .

Πολλούς προβληματισμούς και πικρές αλήθειες έκρυβε για μια ακόμη φορά το εξαίρετο άρθρο του politis-gr ..
Αυτή η μορφή δημοκρατίας , για το κτίσιμο της οποίας όλοι μας έχουμε την ανάλογη συμμετοχή άρα και τις ανάλογες ευθύνες, τείνει να ακουμπήσει μια φασίζουσα μορφή πολιτεύματος που ουδεμία σχέση έχει με την δημοκρατία.

Κύρια χαρακτηριστικά του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι η ελευθερία της έκφρασης και του λόγου , του συναθροίζεσαι και του εκλέγειν .

Αναφερέται μόνο σε χαρακτηριστικά περιστατικά από τον Πανεπιστημιακό χώρο και ο καθένας μας βγάζει και τα δικά του συμπεράσματα.
Εδώ όλο το post του politis-gr

Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Εναλλακτικά σενάρια από Η.Π.Α.

Όπως ανέφερε εχθές σε είδηση του το Cosmos.gr το ενδεχόμενο να αναζητήσουν άλλη χώρα, ώστε να εγκαταστήσουν την αντιπυραυλική ασπίδα που σχεδιάζουν, εξετάζουν οι Η.Π.Α., σε περίπτωση που δεν καρποφορήσουν οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Πολωνίας. Αυτό δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος.
Βέβαια για το ενδεχόμενο αυτό είχε γράψει και το Ελληνικό blog politis-gr σε άρθρο του πριν αρκετό καιρό.
Ο ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος αφού εξέφρασε την αισιοδοξία του για το επιτυχές της έκβασης των συνομιλιών, έσπευσε να προσθέσει: «Αλλά αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα [...] θα επιδιώξουμε εναλλακτικές λύσεις, όπως μία άλλη τοποθεσία για τους πυραύλους αναχαίτισης». Τόνισε, δε, ότι οι Η.Π.Α. δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν τα σχέδια για την ασπίδα, «γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πυραυλική απειλή».

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι χώρες που εξετάζονται σαν εναλλακτικές τοποθεσίες και υπογράμμισε ότι «τον τελικό λόγο για το τι θα συμβεί στις χώρες τους τον έχουν οι κυβερνήσεις της Πολωνίας και της Τσεχίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Τσεχία έχει ήδη συμφωνήσει για την εγκατάσταση στο έδαφός της των ραντάρ που θα ελέγχουν τον εναέριο χώρο που η ασπίδα θα προστατεύει και η υπογραφή της συμφωνίας αναμένεται σύντομα. Από την άλλη, η Ρωσία έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο εγκατάστασης των αντιβαλλιστικών πυραύλων στα σύνορά της, καθώς θεωρεί ότι στην ουσία στρέφονται εναντίον της και όχι εναντίον ενδεχόμενη πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν, όπως ισχυρίζονται οι Η.Π.Α.